Stát rozhodl, jízdné pro seniory se zdraží

02.12.2011 13:52

Zlevněné jízdné pro seniory na spojích, které si neobjednává stát, bude od ledna minulostí. Podle nového cenového výměru ministerstva financí nebudou muset poskytovat dopravci seniorům žádné slevy. Prodraží se hlavně dálkové spoje mezi Prahou a Ostravou, většiny spojů by se to dotknout nemělo.

Stát rozhodl, jízdné pro seniory se zdraží

„Slevy byly omezeny pouze na děti, žáky, studenty a držitele průkazů ZTP a ZTP/P a rodiče navštěvující děti v ústavech," potvrdil informaci mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob iDNES.cz

Jízdné se zdraží kvůli nedostatku peněz ve státní kase i kvůli nástupu soukromého dopravce Regio Jet. Pro stát to přesto velké úspory nepředstavuje. Zvýší se totiž počet důchodců, které budou vyžadovat kompenzace. Zatímco loni stát vydal na kompenzace pět milionů, letos se částka čtyřnásobně zvýší.

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský uvedl, že se budou dráhy snažit situaci důchodcům usnadnit. „Předpokládáme, že seniorům nabídneme určitým způsobem zvýhodněnou nabídku vycházející z dnešního systému slev In karta," uvedl.

Čtěte více:

Na jízdném zdarma pro děti a seniory Praha ročně přijde o 35 mil.

Děti a senioři jezdí od zítřka po Praze zdarma

RegioJet boří mýty a České dráhy přicházejí o miliony

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…