Opencard chce Praze dodávat pět firem

02.12.2011 19:10

Do tendru na dodávku karet opencard se přihlásilo pět firem. Je mezi nimi například Česká pošta, Monet+ nebo Wincor Nixdorf. ČTK to řekl mluvčí opencard Martin Opatrný. Praha zakázku vypsala na začátku října, její předpokládaná hodnota je 100 milionů korun. Kritizovaný projekt opencard i další zakázky na odboru informatiky pražského magistrátu chce prověřit nová radní pro informatiku Eva Vorlíčková (TOP 09).

Opencard chce Praze dodávat pět firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Komise magistrátu dnes otevřela obálky s nabídkami. "Poslalo je pět subjektů, nikdo nebyl vyřazen," řekl Opatrný. Jde podle něj o firmy Monet+, Wincor Nixdorf, Česká pošta, Asseco Central Europe a Helma beta.

Budou tři vítězové


Podle dřívějších informací Praha v soutěži vybere tři vítěze, kteří jí budou plastové karty s čipem dodávat po čtyři roky. V následujících letech si totiž budou muset červenou kartičku vyměnit všichni současní držitelé, kterých je asi 900 000. Podle Opatrného je z bezpečnostních i technických důvodů platnost karty právě čtyři roky.

Sledujeme téma Opencard 

Vybrané firmy budou městu dodávat osobní i anonymní karty, budou zajišťovat také jejich potisk. Praha s nimi uzavře rámcovou smlouvu. Karty v minulosti pro Prahu zajišťovala firma Haguess, pro ni ji ale vyráběly jiné firmy. Podle Opatrného bude nyní Praha karty dostávat bez prostředníků.

Karta opencard slouží mimo jiné jako tramvajenka, průkazka do knihovny, držitelé na ni také získají různé slevy. Projekt především v počátku provázely problémy a nevýhodné smlouvy. Opencard prověřilo několik auditů. Projekt je podle kritiků předražený. Nejvíce inkasovala firma Haguess, která byla hlavním dodavatelem. Na projekt se chce zaměřit nová radní pro informatiku Eva Vorlíčková (TOP 09). "Haguess si může stále diktovat podmínky, chceme s ním zahájit intenzivnější jednání a domluvit se na nějakém řešení," řekla ČTK Vorlíčková.

Čtěte dále:

Žalobkyně zamítla stížnost úředníků obviněných v kauze Opencard

Až 300 tisíc Pražanů čeká výměna Opencard

V kauze Opencard se chystá obvinění

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…