Hulinský a Šťastný končí. Nikdo po nich online neštěkne

04.12.2011 19:09

Slábnoucí vliv Facebooku, o němž ParlamentníListy.cz dlouhodobě píší, podporuje další skutečnost. Poté, co odstoupili z čela pražských občanských a sociálních demokratů jejich lídři, po nich na zmíněné sociální síti doslova neštěkne pes.

Hulinský a Šťastný končí. Nikdo po nich online neštěkne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Ačkoli všechna média v pátek zaznamenala pozvolný konec Petra Hulinského a Borise Šťastného v čele ČSSD, respektive ODS, na sociální síti Facebook to ještě v sobotu prakticky nikoho nezajímalo. Kromě několika menších stranických buněk, které navíc pouze opublikovaly články z tisku, se k odchodu čelních představitelů nikdo z dalších politiků nevyjádřil.

Pražská ODS jako aktuální ranní příspěvek vyvěsila pozvánku na vánoční trhy a rozsvěcení stromků. Stejně tak učinila Richterova Praha 10. Oficiální prezentace ODS, čítající 21 tisíc fanoušků, o strmém pádu Borise Šťastného neuvedla ani písmeno.

Zástupce občanských demokratů ovšem nemusí truchlit, ČSSD a její profil na Facebooku se zachoval stejně. O Hulinském ani slovo. Nezájem o svého exšéfa projevily také jednotlivé městské části sociální demokracie, které na sociální síti mají své profily. Ani zmínku nenajdou fanoušci strany na Praze 2, 3, 4, 8 či 13.

K VĚCI:

Jiří Dienstbier, velký kritik Hulinského kroků, na svém profilu pouze upozornil na článek ParlamentníchListů.cz.

Oba zmínění politici dali k dispozici své funkce poté, co se na pražském magistrátu rozpadla koalice a na místo ČSSD a ODS nyní vládne ODS a TOP 09.

Šťastný na počátku minulého týdne překvapivě vypověděl smlouvu se sociální demokracií. Novou koalici neočekávaně rychle uzavřel primátor Bohuslav Svoboda bez jeho vědomí ve čtvrtek ráno. Šťastný se způsobem podepsání smlouvy nesouhlasil, nakonec se k ní ale připojil.

Změny a zase změny

Od té doby Svoboda posiluje své pozice. V úterý skončil předseda klubu pražských zastupitelů za ODS Rudolf Blažek, ještě předtím rada odvolala z dozorčí rady dopravního podniku politiky, kteří podporovali předchozí vedení metropole. Skončil také generální ředitel dopravního podniku Martin Dvořák. Očekávají se i další změny ve vedení městských firem.

Grémium sociálních demokratů v pátek doporučilo Petru Hulinskému, aby rezignoval na funkci předsedy pražské ČSSD. Učinit by tak pravděpodobně měl příští týden.

Zvláštní je i skutečnost, že zatímco Petr Nečas Borisi Šťastnému poděkoval za vedení pražské ODS, šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka vydal v pátek pouze jednu tiskovou zprávu. Nebyla ovšem o Petrovi Hulinském.

Čtenář si v ní zato mohl přečíst, že "ministr financí Miroslav Kalousek si v těchto dnech pochvaluje, že se mu podařilo prodat další balík pětiletých státních dluhopisů, tentokrát s průměrným výnosem 3,52 procenta, když poptávka dvojnásobně převýšila nabídku. Bodejť by nepřevýšila, o takovém výnosu by si mohli investoři v sousedním Německu nebo Rakousku nechat jen zdát."

HLOUBĚJI K TÉMATU:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…