Babiš se umazal na pískovišti. Bulvár se ptá, zda je podnikatel upřímný

03.12.2011 12:13

Deník Blesk se dnes zabývá podnikatelem a nově bojovníkem proti korupci Andrejem Babišem. Dívá se na jeho mládí, na rodinu, ze které pochází, ale i na to, zda se mu povede splnit si sen – zaplnit Václavák a vyhrát volby.

Babiš se umazal na pískovišti. Bulvár se ptá, zda je podnikatel upřímný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babišův otec náležel k privilegované skupině pracovníků zahraničního obchodu, matka později pracovala v Ústavu marxismu-leninismu. „Docílila toho, že mě vzali do Komunistické strany Slovenska,“ vzpomíná Babiš.

SLEDUJEME téma ANO 2011

On sám měl krycí jméno Bureš a to poslední, co dělal, byly nějaké potíže StB. Spíš naopak. „Já nebyl hrdina jako Havel, během revoluce jsem byl v Maroku a chtěl jsem tam zůstat. Měl jsem lukrativní nabídku pracovat pro jednu bohatou marockou rodinu,“ přiznává Babiš.

SLEDUJEME téma Babiš

Jako majitel Agrofertu nejprve popíral své bohatství, nyní ho bere jako výhodu – nejde do politiky s tím, aby si nakradl. I proto sepsal prohlášení iniciativy ANO 2011. „Babiš zkrátka zase zvedl lopatičku a rázem se ti »uťáplí«, co dosud seděli v rohu, zvedli. Za dva měsíce jde za ním už 16 tisíc lidí,“ píše Blesk.

Čtěte více:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…