KDU-ČSL má kandidáta na hejtmana Vysočiny. Nestraníka, ředitele a doktora v jednom

03.12.2011 19:47

Lidovci na své nominační konferenci ve Větrném Jeníkově, která se uskutečnila v sobotu, zvolili svoji kandidátku do zastupitelstva kraje. Lídrem a kandidátem na hejtmana je ortoped a ředitel Havlíčkobrodské nemocnice Vít Kaňkovský.

KDU-ČSL má kandidáta na hejtmana Vysočiny. Nestraníka, ředitele a doktora v jednom
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

"Jsem velmi spokojen s volbou, MUDr. Kaňkovský je výborný lídr a myslím, že by byl skvělý hejtman. Ve volbě vyhrál jednoznačně a získal od nominační konference silný mandát, který je jasným vzkazem pro naše voliče," uvedl po skončení nominační konference předseda krajské organizace Štěpán Komárek.

"V této nelehké době je velmi důležité mít kvalitní kandidáty pro volby do zastupitelstva kraje. Proto jsem velmi šťastný, že v čele kandidátky jsou noví perspektivní lidé, a jsem s volbou velmi spokojen. Takto navržená kandidátka má moji plnou podporu," dodal Václav Kodet, současný krajský zastupitel a předseda klubu krajských zastupitelů KDU-ČSL.

ParlamentníListy.cz o kandidátce informoval krajský tajemník Josef Dvořák.

Nestraník Kaňkovský na dotaz, proč si ke svému vstupu do vysoké politiky zvolil právě KDU-ČSL, konstatoval: "Těch důvodů je více, ty základní jsou dva - jsem věřící člověk a ke křesťanskodemokratickému proudu v politice se hlásím dlouhodobě, byť jsem nestraník. Tím druhým je skutečnost, že politika obecně se v České republice zbytečně stává čím dál více agresivní a věcnost nahrazují osobní výpady. Chtěl bych se podílet na kultivaci politického stylu v naší zemi a KDU-ČSL se k tomuto úkolu dlouhodobě hlásí."

KAM DÁL:

Ilustrační foto předsedy KDU-ČSL: Archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…