Údajní Romové nám poslali mail. Chtějí teplou vodu, dávky a Paroubka

04.12.2011 7:57

Jak může vypadat skutečnost, když si chce někdo z novinářů vystřelit, zažila redakce ParlamentníchListů.cz v sobotu večer. Na oficiální e-mail totiž dorazil vzkaz z údajného výsledného jednání romského kongresu.

Údajní Romové nám poslali mail. Chtějí teplou vodu, dávky a Paroubka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek se postavil do čela strany LEV 21

"My Romové České republiky volíme jednoho z našich řad. Olašští Romové, Rumungři, Sintí držme spolu dohromady. Jiří Paroubek, Olašský Rom z dobré rodiny po babičce z královského rodu Olašské rodiny Džugovců vede náš lid dobře," uvádí pisatel, který se podepsal jako Štefan Žiga.

Podle jeho slov se budou mít Romové pod expremiérem a šéfem ČSSD dobře. "Budou dávky, všecko bude," konstatuje Žiga se závěrečným pozdravem "teplá voda, čerstvý chléb a hodně peněz."

ParlamentníListy.cz po autorovi textu pátraly, až nakonec narazily na stránky RomaniKraliSparoubek.sweb.cz. Jedná se o čerstvě vytvořenou prezentaci, která má s největší pravděpodobností odradit voliče od toho dát hlas Jiřímu Paroubkovi.



Web obsahuje pouze holý text a fotografii bývalého předsedy vlády z jeho letní návštěvy v pekárnách Zelená louka v Herinku, které patří společnosti Penam.

"Podobné útoky jsou časté, ale do médií se jich dostane jen hrst," říká pro ParlamentníListy.cz analytik Břetislav Polách. "Ten, kdo je výrazný, má hold občas smůlu, ale toto je spíše vtipné, než zákeřné," doplňuje.

Dodejme, že Jiří Paroubek byl minulý týden zvolen do čela nově vzniklé politické strany NS-LEV21. Jeho ambicí je stanout v čele Ústeckého kraje.

Celé znění e-mailu:

My Romové České republiky volíme jednoho z našich řad. Olašští Romové, Rumungři, Sintí držme spolu dohromady. Jiří Paroubek, Olašský Rom z dobré rodiny po babičce z královského rodu Olašské rodiny Džugovců vede náš lid dobře.

Pod Paroubkem se budeme mít dobře, dávky budou, všecko bude. Paroubek je dobrý člověk, Bůh ho miluje. Když bude hejtman Ústeckého kraje vyhlásíme autonomii jako Kosovo. Romové vydržte a volte Jiřího Paroubka

Štefan Žiga

koordinátor pro Ústecký kraj

Romani Kralis Paroubek programos:

Taťardo páňi! Teplá voda

Kólo máro! Čerstvý chléb

Šukár love! Hodně peněz

KAM DÁL:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…