Facka, rána pěstí a lékař: dívka se v Klatovech omylem srazila s Romkou

03.12.2011 21:12

Děsivou realitu v Klatovech popsal místní Deník tak, že musel na svých internetových stránkách zrušit diskuzi čtenářů. Prý porušovali její pravidla. O co šlo?

Facka, rána pěstí a lékař: dívka se v Klatovech omylem srazila s Romkou
Foto: rep
Popisek: Romské děti si hrají na hřišti

Podle klatovského Deníku bylo v posledních několika dnech napadeno, zbito, případně ošetřeno hned několik dětí. "V kapse pepřový sprej a v očích strach, zda je cestou do školy nebo z ní někdo jen tak pro zábavu nezmlátí. Tak dnes vypadá běžný den některých žáků základních či středních škol v Klatovech," uvádí místní noviny.

"Romské nebo „smíšené" party poflakujících se mladých lidí, kteří jsou často pod vlivem alkoholu či drog a ještě někdy vodí bojové psy bez náhubku, jsou podle mnohých Klatovanů stále větším problémem města. Po loňském brutálním útoku na třináctiletého chlapce či letošním zmlácení malé holčičky vyvolaly v posledních dnech emoce další útoky," doplňuje.

Z případů, na které lokální tisk upozornil, je nejvíce zarážející ten poslední. Sedmnáctiletá dívka se na ulici nechtěně srazila s mladou Romkou. Ta jí následně udeřila. Jelikož se sedmnáctiletá studentka nebránila, ze skupinky za Romkou přiletěla další rána, tentokrát pěstí. Napadená skončila u lékaře a podle Deníku vypadala hrozně.

Atmosféra v Klatovech je podle místních velice napjatá a řada obyvatel chce vzít spravedlnost do vlastních rukou. Také proto je nyní v ulicích vidět více policistů. Nikdo z radnice ani krajského zastupitelstva dosud situaci nijak nekomentoval.

KAM DÁL:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…