Nečas by měl „Izipáky“ vyzvat k rezignaci, říká europoslanec

04.12.2011 6:57

Jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz se zlobí., že česká vláda jen přihlíží, když jí europoslanci spojení s podezřelou kauzou elektronických zdravotních knížek společnosti IZIP Miroslav Ouzký a Milan Cabrnoch (oba ODS) dělají ostudu. Od jejich kolegy Libora Roučka (ČSSD chtěla proto slyšet, zda budou tito pánové potrestáni alespoň v Bruselu.

Nečas by měl „Izipáky“ vyzvat k rezignaci, říká europoslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas hovoří ke spolustraníkům

Jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod přezdívkou Jana11 chtěla od europoslance Libora Roučka slyšet, zda budou jeho kolegové z Evropského Parlamentu Miroslav Ouzký a Milan Cabrnoch (oba ODS) potrestáni alespoň v Bruselu, když už je za kauzu IZIP nestíhá nikdo v Česku. Přinášíme Roučkovu odpověď.

Žádné pravidlo nemůže působit zpětně.

Europoslanci připravili nový etický kodex, ale na jeho základě nelze podle Roučku dva evropské politiky spojené s kauzou nákladných elektronických zdravotních knížek odvolat. Žádný kodex totiž nemůže působit zpětně, má pouze zabránit tomu, aby se podobné případy již neopakovaly.

„V kauze IZIP by měly v první řadě začít konat české orgány činné v trestním řízení, protože se stále více ukazuje, že se jedná o vyvádění veřejných prostředků do soukromých firem. Jasné slovo by k tomu měl říci zvláště premiér Petr Nečas (ODS). Měl by vyzvat oba europoslance, aby se vzdali svého mandátu. Jen tak je možno předejít ještě větší ostudě, která Českou republiku v zahraničí čeká," odepsal čtenářce Rouček.

Sledujeme kauzu IZIP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …