Útok na zpěvačku Graves by prý policie zametla pod koberec. Nebýt médií

05.12.2011 20:28

Případ, kdy minulý víkend napadli dva muži zpěvačku kapeli Monkey Business má zajímavé rozuzlení! Jak se ukazuje, nešlo o nějaký nevinný šťouchanec - ženu tmavé pleti v restauraci ve Vimperku napadli skutečně skalní příznivci neonacismu, příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Útok na zpěvačku Graves by prý policie zametla pod koberec. Nebýt médií
Foto: Archiv
Popisek: Tonya Graves

"Nebýt médií, a kdybych to nebyla já, nikdo by se o to asi nezajímal. Prostě by to vyšumělo," nechala se slyšet zpěvačka, která se už k incidentu nechce vracet. Policie útočníky chytila a obvinila z rasového útoku a samozřejmě se nezapomněla pochválit, jak je dobrá. Ve skutečnosti by to ale skončilo tak, že by to zametli pod koberec.

Mluvčí policie: o nic nešlo

Když se případ dostal na veřejnost, mluvčí krajské policie Jiří Matzner médiím i serveru ParlamentniListy.cz tvrdil, že vlastně o nic nešlo. Až následně přiznal, že se něco v restauraci stalo a policie to prověřuje.

Útočníci zpěvačce mimo jiné nadávali, zaznělo například, ať se "vrátí do Afriky". Jeden z nich na ni plivl, tahali ji za vlasy a pak se v hospodě strhla bitka. Tonya Graves vyvázla jen zázrakem bez zranění, a to jen proto, že ji číšník pustil zadním vchodem přes chodbu v zázemí.

Celý incident sledovali dva policisté v civilu. Zatímco hosté restaurace a zpěvačka tvrdí, že seděli kousek od ní u stolu, policie oficiálně řekla, že muži zákona v civilu seděli vedle v druhé místnosti. "Nezasáhli, nepomohli mi a až když přijeli policisti a strážníci, začalo se to řešit," řekla zpěvačka.

Mnozí místní včetně štamgastů serveru ParlamentniListy.cz řekli, že policie na místo dorazila hlavně kvůli nahlášené bitce, kde létali židle a sklenice vzduchem.

"Oba útočníky (25,34) ze Strakonic policisté zadrželi, jednoho doma, druhého v zaměstnání a už si vyslechli obvinění z trestného činu násilí proti skupině obyvatel, hanobení národa a rasy, a výtržnictví. Za to jim hrozí až tříleté vězení," řekl mluvčí policie Jiří Matzner.

TÉMA: Rasismus

Policisté se na tiskové konferenci nezapomněli pochválit, jak jsou "dobří" a "schopní", že viníky chytili a obvinili. Přitom před časem byli trestáni za propagaci fašismu. Jeden má na těle vytetovaný hákový kříž, druhý byl souzen pro loupež. Když se opijí, hajlují a napadají nevinné lidi.

Zájem? Až díky médiím

"Je zvláštní, že nejdřív o nic nešlo a chtěli to řešit jako přestupek. Nečekali, že to média tak properou. A tak je to tu se vším, jihočeská policie tají i jiné věci a to mi vadí," řekl obyvatel Vimperku, který ale neřekl své jméno.

Ještě před časem policie tvrdila, že Vimperk patří k nejbezpečnějším městům v Jihočeském kraji a informace o bujícím odporu třeba proti Romům nebo nepřizpůsobivým občanům jsou jen spekulace a uměle nafouknutá bublina.

Přitom teď vyšetřují trestný čin, kterého se dvojice neonacistů dopustila na akci, kterou měli policisté tzv. pod kontrolou.


(Omlouváme se všem slušným čtenářům. Z důvodu častých vulgárních a jiných nevhodných příspěvků v diskuzi jsme ji museli uzavřít.)

 

Psali jsme k incidentu:


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…