Většina Čechů IZIPu nevěří, ukázal průzkum

07.12.2011 13:28

Projekt elektronické zdravotní knížky IZIP nepovažuje za důvěryhodný 75,7% respondentů, ukázal průzkum SANEP. Většina lidí má za to, že v něm hrála velkou roli korupce.

Většina Čechů IZIPu nevěří, ukázal průzkum
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

O projekt elektronických zdravotních knížek spravovaný společností IZIP, kolem něhož panují značné nejasnosti a pochybnosti, se zajímá nadpoloviční většina veřejnosti. Dvoutřetinovou podporu široké veřejnosti má i iniciativa Věcí veřejných, jejichž představitelé chtějí prosadit odvolání ředitele VZP Pavla Horáka a šéfa správní rady poslance Marka Šnajdra (ODS).

Celý průzkum ZDE

Projekt by se měl zastavit

Více jak dvě třetiny respondentů (67,1%%) považuje projekt IZIP za korupční a nefunkční. Za korupční, ale přesto funkční pak projekt považuje 15,9 procent dotázaných. Jako poctivý a plně funkční produkt spolupráce mezi VZP a společností IZIP chápe elektronické zdravotní knížky pouze 2,4 procenta respondentů.  

Sledujeme téma IZIP

Fakt, že by měl být projekt elektronických zdravotních knížek IZIP zastaven a prošetřen orgány činnými v trestním řízení zastává 80,5 procent respondentů, a to navzdory výši investovaným financím, které tento projekt spolkl.

K tématu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …