Paroubkovi investují v Řecku. Koupili si tam dům

08.12.2011 16:31

Stejně jako Odysseus si Petra Paroubková zamilovala řecký ostrov Ithaca, kam se už mnoho let vrací. Paroubkovi se na jaře rozhodli zde koupit dům za pět milionů korun. Na nemovitost si našetřili díky příjmům z knihy Planou parou v politice. „Knihy se prodalo přes 40 tisíc,“ řekla Paroubková.

Paroubkovi investují v Řecku. Koupili si tam dům

„Před osmnácti lety jsem na tomhle ostrově žila a pracovala jako delegátka. Seznámila jsem se s kmotrou mé dcery a její rodinou. Naučila jsem se Řecky a získala jsem k tomuto místu velmi hluboký vztah," vysvětlila Petra Paroubková v rozhovoru pro Týden.cz, proč si koupili nemovitost právě zde.

S koupí nemovitosti Paroubkům pomohla rodina kmotry jejich ceny Margarity. „Já jsem tam byla vloni s manželem na dovolené a viděli jsme, že ceny nemovitostí kvůli krizi znatelně klesají. Pořád ale nebyly na takové úrovni, abychom si něco pořizovali. Několikrát jsme se ale před tou rodinou, která se mimo jiné nemovitostmi zabývá, o podobném plánu zmiňovali. A letos prostě nastala šance koupit tuhle nemovitost... No a oni nám nyní celou koupi zprostředkovali," řekla Paroubková.

Pět milionů i s rekonstrukcí

Paroubkovy vyšel domek na pět milionů korun. „Původně chtěli 120 tisíc euro. Nakonec jsme cenu srazili na 100 tisíc euro. Rekonstrukce stála dalších 92 tisíc euro. Dalších deset tisíc euro jsme investovali do vybavení. Vše bylo placeno přes bankovní převody."

Koupi domu si mohli dovolit díky příjmům z prodeje knihy Plnou parou v politice. „Mé knihy se prodalo deset tisíc kusů a mohu říct, že jsem vydělala něco málo přes milion korun. Také jsem měla nějaké úspory. Manžel podepsal s vydavatelstvím Prostor smlouvu na čtyři miliony. Včetně autorských práv. A jenom Plnou parou v politice se prodalo 40 tisíc kusů. Milion dostal jako zálohu a to přihlásil i do majetkového přiznání politiků a zbylé tři miliony doplatek byl letos," vysvětlila původ financí Paroubková pro Týden.cz.

Čtěte více:

Paroubková: Zaostalá církev. Homosexuály bere za čarodějnice

Paroubek je opět předsedou. Před sálem protestovalo jen pár lidí

Paroubek: Uplácí Ústecký kraj Ježíška?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…