Poctivec odevzdal policii pytlík s penězi v hodnotě 176 800 korun

08.12.2011 19:46

Poctiví lidé ještě nevymřeli. Policisty v Novém Boru o tom přesvědčil devětapadesátiletý Vratislav Hořínek, který odevzdal policejní hlídce pytlík s penězi v různých měnách v celkové hodnotě 176 800 korun. Tento malý poklad muž nalezl ležet u kontejneru.

Poctivec odevzdal policii pytlík s penězi v hodnotě 176 800 korun

Pan Hořínek šel kolem popelnice a našel látkový, barevně výrazný sáček. Zjistil, že obsahuje velké množství peněz v české i zahraniční měně. Nález vzápětí odevzdal projíždějící policejní hlídce. "V pytlíku bylo 73 000 českých korun, 600 amerických dolarů a 3 500 euro," uvedla pro agenturu Mediafax mluvčí města Nový Bor Jana Maněnová.

Tentýž den se na policejní stanici objevila zoufalá cizinka, která ve městě obchoduje se sklem, a žádala o pomoc při hledání ztraceného sáčku s penězi.

Každý skutek se vám vrátí

„Policisté její výpověď prověřili. Když zjistili, že je pravdivá, potěšili ji informací, že se ztracené peníze nacházejí v úschovně na Městském úřadu v Novém Boru. Cizinka si je na úřadě ještě téhož dne vyzvedla," dodala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Čestný muž Vratislav Hořínek, který pracuje jako obsluha městského kamerového systému, říká, že ani v nejmenším nepomyslel na to, že by mohl peníze nevrátit.

„Skutečně ani na chvilku mne nenapadlo, že bych si mohl nález nechat nebo si z něho nějakou částku vzít. Věřím totiž na to, že každý skutek se člověku vrátí zpátky, a to v dobrém i ve zlém," řekl nálezce.

Dále čtěte:
Langer se přihlásil. Ví více o sporu Kubiceho s Lessym
Kubice s Lessym na nože: Policejní náměstek se pozdravil s "kmotry"

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…