Tři lidé jsou obviněni z promlčení přestupku vlivného člena ODS

09.12.2011 11:28

Kriminalisté obvinili dva úředníky a jednoho policistu z toho, že nechali promlčet případ dopravního přestupku vlivného člena jihočeské ODS Pavla Dlouhého. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes. Dlouhý byl přistižen, že jel v Písku autem rychlostí 164 kilometrů v hodině, úřady však jeho přestupek nestačily vyřídit do jednoho roku.

Tři lidé jsou obviněni z promlčení přestupku vlivného člena ODS

Případ Pavla Dlouhého byl kvůli možné podjatosti přidělen státnímu zastupitelství pro Prahu 1, před soud by se mohl dostat v první polovině příštího roku.   Úřednice Dana Martincová podezření odmítla.

Případ prý na žádost Dlouhého postoupila úřadu v Týně nad Vltavou, což je standardní postup, a dál už na něj neměla žádný vliv. Proč Dlouhý, kterému se přezdívá Kníže z Hluboké, žádal o přeložení případu, není jasné, protože s novináři nekomunikuje. "Vyšetřování zatím pokračuje, výše možného trestu bude záviset na tom, jaká bude konečná kvalifikace trestných činů," řekla státní zástupkyně Šárka Pokorná.

Související:

Splavnění Vltavy je brzdou evropských peněz. Může za to „kmotr" Dlouhý?

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…