ČSSD bude příští rok hospodařit s deficitem 23,5 milionu korun

10.12.2011 14:44

Sociální demokraté budou v příštím roce hospodařit se schodkem 23,5 milionu korun. Schodek souvisí s výdaji na krajské a senátní volby a pokryje ho kontokorentní úvěr. Návrh stranického rozpočtu na rok 2012 dnes projednal a schválil Ústřední výkonný výbor ČSSD, který je nejvyšším orgánem strany mezi sjezdy.

ČSSD bude příští rok hospodařit s deficitem 23,5 milionu korun
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

"Máme schválený rozpočet, a to všemi hlasy," konstatoval na tiskové konferenci statutární místopředseda strany Michal Hašek, který dnešní jednání řídil. Stranický předseda Bohuslav Sobotka je dnes v Košicích na kongresu partnerské slovenské strany Smer SD.

Dluh z volební kampaně

Místopředseda strany pro hospodaření Martin Starec uvedl, že má už rozpracovaný plán, jak plánovaný deficit v příštím roce snížit. Pro letošek očekává přebytek v hospodaření v objemu 58 milionů korun. Stranický rozpočet na příští rok počítá s celkovými příjmy 237,5 milionu korun a výdaji 261 milionů korun. Od státu by měla strana dostat jako příspěvek téměř 160 milionů korun, na členských příspěvcích počítá s částkou 19 milionů korun.

Sociální demokracie splácí dluh, který jí zůstal po loňských volbách do Poslanecké sněmovny. Na počátku letošního roku dlužila podle Starce ještě 325 milionů korun, ale během roku se jí dluh podařilo snížit o 65 milionů na 260 milionů korun.

Více čtěte:

Sociologové: Tak masivní kampaň jsme nezažili od roku 1946

Za kampaň 50 milionů? ODS si sáhne do kapsy mnohem hlouběji

 

reklama

autor: joh

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…