ČT oponuje České pozici: Dvořák analýzu nepožaduje po oranžových hejtmanech

10.12.2011 21:09

Česká televize zpochybnila informaci serveru Česká pozice. Portál v sobotu ráno uvedl, že si ředitel veřejnoprávního kanálu objednal u hejtmanů jednotlivých krajů oficiální analýzu regionálního vysílání ČT.

ČT oponuje České pozici: Dvořák analýzu nepožaduje po oranžových hejtmanech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Podle tiskové zprávy, kterou televize rozeslala, však Dvořák žádnou analýzu po krajích nepožaduje. Hejtmani mu pouze mají dodávat průběžné informace o událostech, které by pro televizi mohly být atraktivní.

Dvořák se s hejtmany sešel 25.11.2011 na základě oficiálního pozvání Asociace krajů, které vede první místopředseda ČSSD Michal Hašek.

Hlavním tématem zasedání byl plánovaný rozvoj a rozšíření regionálního působení ČT, které Dvořák přislíbil ještě jako kandidát na ředitele televize.

Důrazně se ohrazuji

Také Hašek podobnou interpretaci odmítl. "Důrazně se ohrazuji jako předseda Asociace krajů ČR proti informacím serveru ceskapozice.cz o údajných aktivitách krajů, respektive krajských úřadů, k regionálním redakcím či redaktorům České televize. Jedinou pravdivou informací je zpráva, že se nový generální ředitel ČT Petr Dvořák, sešel oficiálně s Radou Asociace krajů ČR a představil svoji koncepci práce České televize. V diskusi se hejtmani zajímali o priority ČT ve fungování a rozvoji regionálních studií. V minulosti se hejtmani takto opakovaně setkali s vedením ČT či ČRo. Absolutně odmítám spekulace o údajné dohodě o "hodnocení" práce redaktorů ČT z pohledu krajů, to není věcí ani kompetencí krajských samospráv, nýbrž Rady ČT či Rady pro rozhlasové a televizní vysílaní," poslal reakci ParlamentnímListům.cz Hašek.

Čtěte také:
Dvořák požádal hejtmany o analýzu regionálních štábů ČT
Šéf ČT Dvořák: Klausovu rozcvičku bych na obrazovku už nikdy nedával
Dvojnásobek času, polovina moderátorů. Utáhnou to nové Události ČT?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…