Průzkum komory: Každá pátá firma bude propouštět

11.12.2011 17:51

Také u českých společností se projeví krize. Zatímco každá pátá společnost chce snižovat stavy, nábor pracovníků připravuje pouze jedna firma z deseti.

Průzkum komory: Každá pátá firma bude propouštět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Firmy jsou opatrné a snaží se vyčkávat. Nepříliš optimistická předpověď vyplývá z předběžných výsledků aktuálního průzkumu Hospodářské komory mezi téměř 800 členskými podniky.

Firmy se poučily

Přibližně polovina firem podle průzkumu předpokládá, že ponechá počty zaměstnanců beze změny. Třetina podniků zatím neví, jak bude dál postupovat, záležet prý bude na ekonomické situaci.

"Výsledky průzkumu svědčí o tom, že firmy jsou nyní velmi opatrné a vyčkávají," řekl mluvčí komory Petr Kopáček. Podniky se ale podle něj po první krizi poučily, že bezhlavé propouštění kvalifikovaných pracovníků v době krize je nešťastné, protože je poté obtížně získávají zpět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…