Pražané stále přibývají, ale pomaleji než v minulých letech

12.12.2011 11:44

Počet obyvatel hlavního města Prahy stoupá, ale výrazně pomaleji než v předchozích letech. Za tři čtvrtletí letošního roku se počet Pražanů zvýšil o 4948 lidí. V Praze tak ke konci září žilo 1,262.106 milionu lidí. Uvedl v pondělí na webových stránkách Český statistický úřad (ČSÚ). V Praze přibylo obyvatel především díky migraci.Informuje agentura ČTK.

Pražané stále přibývají, ale pomaleji než v minulých letech
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Lidé na farmářských trzích

Za stejné období v minulém roce přibylo v Praze 5291 lidí, v roce 2009 ale téměř 13.200, o rok dříve to bylo ještě asi o 5000 více. V minulosti se na vzrůstu počtu obyvatel podíleli především cizinci, a to zejména z Ukrajiny a Ruska. Počet přistěhovalců v Praze klesá, přesto hlavní město v počtu přistěhovalých lidí oproti ostatním městům výrazně vede.

 

Od ledna do září se počet obyvatel metropole navýšil migrací o 3195, narozením o 1753. Dětí se narodilo 10.542, opět méně než v předchozích letech. Loni přišlo v Praze na svět o 597 více miminek, v roce 2009 o 470 více. V Praze se uzavřelo 4958 sňatků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…