Školní sportovní týmy se utkají o Pohár ministra školství

12.12.2011 19:19

Rozsáhlou akci na podporu sportu ministerstva školství startuje turnaj o Pohár ministra školství, v jehož rámci se utkají florbalové a basketbalové týmy žáků základních a středních škol. V lednu plánuje ministr Josef Dobeš spustit masivní kampaň na propagaci sportu za 650 milionů korun.

Školní sportovní týmy se utkají o Pohár ministra školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Na turnaj škol bude dohlížet Česká basketbalová federace a Česká florbalová unie, hlavní zápasy odvysílá Česká televize. V příštích letech by se o Pohár ministra školství mohlo podle Dobeše soutěžit i ve více sportech. Do letošního klání se mohou dívčí i chlapecké týmy přihlašovat na stránkách mladeznickysport.cz.

„Cílem tohoto projektu je přitáhnout děti a mládež ke sportu,“ shrnul poslání akce, na kterou vyčlenil šest milionů korun.

Dalších 650 milionů z evropských fondů má stát tří a půlletý projekt na školení instruktorů a trenérů i osvětu obyvatelstva ohledně sportovních možností v okolí bydliště. "Sport významně přispívá ke zvýšení konkurenceschopnosti jeho aktérů na trhu práce právě pro schopnosti a dovednosti získané jak při pravidelném tréninku, tak při účasti v soutěžích," zdůvodňuje zpráva k projektu.

"Dlouhodobé zkušenosti ukazují na nízkou úroveň tělesné výchovy na školách, o nedostatečném zázemí a špatných podmínkách pro děti a mládež, které by se chtěly věnovat sportu výkonnostně či ve volném čase," stojí dál ve zprávě.

V rámci projektu se počítá i s masivní kampaní na podporu kolektivních sportů. Prostřednictvím mediální kampaně by měla být veřejnost informována o možnostech sportovního vyžití v regionu. To by prý mělo pomoci i sociálně znevýhodněným občanům se zájmem o sport, kterým v jeho provozování často brání jak nedostatek financí, tak i informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…