Praha bude mít účet u Evropské investiční banky. Půjčit si může 11 miliard

13.12.2011 13:01

Radní hlavního města schválili pojistku, aby Praha mohla čerpat peníze pro investiční akce v příštím roce. Půjčit si může až 11 miliard korun například na pokračování metra A do Motola či stavbu tunelu Blanka.

Praha bude mít účet u Evropské investiční banky. Půjčit si může 11 miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Hlavní město si otevře úvěrový rámec u Evropské investiční banky ve výši 11 miliard korun. Na úterním zasedání o tom rozhodli pražští radní. Otevření rámce však nutně neznamená, že jej město využije v plné výši. „Samozřejmě budeme se snažit, aby to bylo méně, abychom nečerpali plný úvěrový rámec, ale toto je něco, nějaké maximum, se kterým je možné počítat,“ řekl před několika dny šéf finančního výboru zastupitelstva Zdeněk Tůma (TOP 09)v rádiu Impuls.

Půjde o metro či Blanku

Úvěr, který bude Praha z rámce čerpat, by měl sloužit k zaplacení investic. Hlavní město v tuto chvíli zejména řeší, jak financovat dva nákladné projekty - pokračování metra A do Motola a stavbu tunelu Blanka.

O tom, kolik peněz na konkrétní investice pošlou, by se radní měli bavit až po schválení rozpočtu hlavního města, o němž se má jednat již tento týden. „Peníze na investice, které máme pro příští rok k dispozici – deset miliard – jsme dali do jednoho balíku. Máme celý leden na to, abychom ho rozdělili na jednotlivé projekty,“ uvedla radní Aleksandra Udženija (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…