Bárta půjde před soud kvůli obálkám pro Škárku a Kočí

13.12.2011 15:30

Policie ukončila vyšetřování kauzy kolem uplácení ve vládních Věcech veřejných a šéf jejich poslanců půjde před soud. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Bárta půjde před soud kvůli obálkám pro Škárku a Kočí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

"Vyšetřovatel to takto formuloval, rozhoduje ovšem státní zástupce. My navíc navrhujeme výslech dalších devíti svědků," uvedl pro Aktuálně.cz Bártův advokát Oldřich Chudoba.

Sledujeme téma: Peníze za mlčení ve VV

Vít Bárta je obviněn za to, že uplácel své bývalé stranické kolegy – Kristýnu Kočí a Jaroslava Škárku. Šéf poslanců VV tvrdí, že se jednalo pouze o půjčku přátelům. Vyšetřovatel doposud vyslechl šest lidí.

Definitivní výrok zazní od státního zástupce. Podle Bártova právníka by případ měl být zastaven pro nedostatek důkazů, zatím se však zdá, že lídr VV půjde před soud. Bárta byl vyzván, aby se přišel seznámit se spisem. V pozvánce bylo také napsáno, že podle názoru vyšetřovatele důkazy k podání obžaloby stačí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…