Kuba: Doktorův problém? Neukojené poziční ambice

13.12.2011 21:51

Jmenování nového ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby (ODS) všechny hodně překvapilo. Z ODS kvůli tomu dokonce vystoupil poslanec Martin Doktor. O tom i o Mirku Topolánkovi, ale také o budoucnosti ministerstva mluvil Kuba v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Kuba: Doktorův problém? Neukojené poziční ambice
Foto: Redakce
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba

Postoj Doktora Kubu překvapil. „Ještě dva dny předtím jsem s Michalem Doktorem osobně hovořil na regionálním sněmu, navzájem jsme se ujistili, že jeden druhého podpoříme, pokud se premiér pro jednoho z nás rozhodne, a že spolu i poté budeme normálně spolupracovat. Navíc při mé kandidatuře na předsedu regionu nevystoupil s jedinou kritickou poznámkou,“ diví se.

Topolánek se bál o post předsedy

„Dlouhodobě neukojené poziční ambice Michala Doktora byly silnější, než kdokoli čekal,“ dodal. Na ministerstvu průmyslu žádné čistky dělat nechce a zaměstnance chce teprve poznat. Jeho hlavním úkolem prý bude podpora exportu.

ODS hodně poškodily výroky bývalého předsedy Mirka Topolánka o kmotrech. „Topolánek pak s tímhle termínem přišel naprosto účelově i před kongresem na podzim 2009, kdy ve straně vzrostla nespokojenost se způsobem, kterým ODS vedl, a kdy měl strach, že by mohlo dojít na volbu předsedy ODS. Všechny své tehdejší oponenty označil za regionální kmotry,“ uvedl Kuba.

Podle Kuby je důležitým rozdílem mezi Topolánkem a Petrem Nečasem fakt, že Nečas spolupracuje s regiony. I proto se vztahy mezi Kubou a jeho předsedou změnily natolik, že od kritizovaného člena se stal ministrem – prý se více poznali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…