Senát má řešit veřejné zakázky a slovenskou misi lékařů

14.12.2011 7:49

Požadavky na uchazeče o veřejné zakázky nebo hrozící demolicí jednoho z domů na Václavském náměstí v Praze se dnes má zabývat Senát. Dokončit má debatu o okolnostech vyslání armádních lékařů na Slovensko v minulých dnech. Vláda podle ČSSD schválením této mise porušila ústavu. Sociální demokraté to chtějí prosadit jako usnesení Senátu, vládní koalice to považuje jen

Senát má řešit veřejné zakázky a slovenskou misi lékařů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát


    Protikorupční novelu o zadávání veřejných zakázek zřejmě Senát navrhne ještě upravit, protože opoziční většina v horní komoře pokládá vládní opatření za nedostatečná. ČSSD prosazuje, aby vítězové výběrových řízení o veřejnou zakázku měli povinnost rozkrýt svou vlastnickou strukturu. Měli by předložit soupis případných anonymních akcionářů, tichých společníků nebo osob, které se podílejí na zisku společnosti, aniž by v ní figurovali.

Možnou demolicí domu na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice se bude Senát zabývat na základě petice, kterou podepsalo více než 13.000 lidí. Horní komora by podle doporučení výboru měla mimo jiné konstatovat, že ministerstvo kultury nerespektovalo účel zákona o památkové péči. Odbor památkové péče pražského magistrátu se pak podle výboru neřídil vládním nařízením o pražské památkové rezervaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …