Vedení ČSA se domluvilo s piloty. Jejich mluvčí musí odejít

14.12.2011 17:26

Napětí mezi piloty a vedením ČSA už postupně mizí. Obě strany se domluvily na kompromisu, a tak může skončit stávková pohotovost pilotů. Zároveň bude muset odejít i jejch „mluvčí“ Filip Gaspar.

Vedení ČSA se domluvilo s piloty. Jejich mluvčí musí odejít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní speciál

"Končím ve firmě, je to mé dobrovolné rozhodnutí," řekl pro MF Dnes Gaspar, který pracoval jako výkonný sekretář CZ ALPA.

Během protestů pilotů byl nejvýraznější tváří a vadil jak bývalému vedení Radomíra Lašáka, tak současnému v čele s Miroslavem Dvořákem a Philippem Moreelsem. Obě strany se ho pokoušely bez úspěchu vyhodit.

Na čem se nakonec piloti a ČSA dohodli, se ukáže na tiskové konferenci. Pilotům vadila restrukturalizace firmy a odmítali vyvádění letadel mimo mateřskou společnost. Část pak na začátku měsíce stávkovala, a byly proto zrušeny desítky spojů.

Podle původních zpráv chtělo vedení ČSA piloty potrestat, že nepřišli do práce, ti to ale označili za vyhrožování. Nakonec piloty kritizovali i premiér Petr Nečas nebo ministr financí Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…