Manažerka ČT Kasalová ve své firmě školí jiné manažery, píše deník

15.12.2011 9:42

Lidové noviny (LN) uvádějí, že nová ředitelka vývoje pořadů České televize Jana Kasalová se nevěnuje pouze práci na Kavčích Horách, ale zároveň spoluvlastní i firmu, která paradoxně školí top manažery v tom, jak komunikovat s médii. A to se prý některým členům Rady ČT nelíbí – podle nich jde o střet zájmů. Na jednání Rady ČT tak nejspíše bude brzy horko.

Manažerka ČT Kasalová ve své firmě školí jiné manažery, píše deník
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Firma, v níž Kasalová působí, se chlubí výhradně spoluprací s institucemi, které kontroluje stát či kraje. „Casteam třeba školil vrcholový management pražského dopravního podniku, Městské policie v Praze nebo Českých drah," napsaly v této souvislosti LN.

„Tato společnost loni na jaře zvítězila ve výběrovém řízení, ve kterém jsme poptávali trénink vedoucích zaměstnanců v krizové komunikaci. Školení se týkalo asi šedesáti lidí,“ potvrdil pro deník pak mluvčí drah Radek Joklík.

„Lidé ve vedení televize by se těchto aktivit měli vzdát už z morálního hlediska. Paní Kasalové se na to zeptám," reagoval prý na aktivity Kasalové radní Jan Prokeš.

Kasalová: Jde o jiný předmět činnosti, než má Česká televize

Deník dále upozornil na to, že zatímco generální ředitel ČT po zvolení do čela televize opustil funkce v soukromých firmách, ve kterých figuroval, Kasalová to samé dosud neučinila. Ona sama se ale hájí.

„Casteam se zaměřuje na profesní, firemní a odborný rozvoj osobností. Jde tedy o jiný předmět činnosti, než má Česká televize,“ uvedla pro LN sama Kasalová s tím, že se rozhodně k odchodu z firmy nechystá.

Jenže generální ředitel ČT je údajně trochu jiného názoru. Podle něj by rozhodně nemělo u manažerů televize docházet ke střetu zájmů. Ostatně i kodex ČT vylučuje, že by osobní zájem zaměstnance ovlivňoval uzavírání některých smluv anebo samotné vysílání.

LN dodaly, že na pražský dopravní podnik – jednoho z klientů firmy Kasalové – má údajně i nový ředitel marketingu Jan Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…