Záhadné zbohatnutí spisovatele Paroubka, glosuje MF DNES

15.12.2011 16:47

Karel Steigerwald na serveru iDNES.cz komentuje čtyřmilionový honorář šéfa NS-LEV 21 Jiřího Paroubka. Přirovnává jeho případ k zázračnému zbohatnutí Stanislav Grosse a ptá se, zda policie někdy něco vyšetří.

Záhadné zbohatnutí spisovatele Paroubka, glosuje MF DNES
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Nejvíc Steigerwalda zaráží fakt, kolik politiků zázračně zbohatlo, aniž by na tom orgány činné v trestním řízení našly něco nekalého. „Před politikou holý zadek, po politice boháč. Před politikou mrňavá firma, po politice miliardová. A všichni nevinní!" komentuje.

Protekly peníze nakladatelstvím?

Doufejme tedy, že policie zjistí, zda peníze nakladatelstvím jen protekly, protože aby někdo dával Paroubkovi honorář, u kterého bylo jasné, že se nemůže vrátit, je v podstatě nemožné. Paroubek ale tvrdí, že jeho knihy se prodalo 40 tisíc.

„Jedno je divné: expolitik neví, že mu z kapes podezřelé miliony lézt nemají, a nakladatel neví, že s takovým politikem nemá dělat kšefty, má-li svou firmu rád. Tak hurá za pravdou, orgány činné... Ale možná, že to nevyšetřují,“ píše Steigerwald.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…