Ekonomický ředitel dopravního podniku rezignoval

15.12.2011 17:34

Na svůj post dnes rezignoval ekonomický ředitel pražského dopravního podniku Ivo Štika. Jako důvod Štika uvedl přetrvávající spory s hlavním městem o financování podniku. Minulý týden vedení podniku opustil generální ředitel Martin Dvořák. Před dvěma týdny rezignoval i dopravní ředitel Petr Blažek.

Ekonomický ředitel dopravního podniku rezignoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

"S ohledem na přetrvávající rozpory s magistrátem hlavního města v otázce financování Dopravního podniku hlavního města Prahy, které se od roku 2009 nepodařilo dořešit, nevidím důvod zůstat ve funkci," uvedl ke svému odchodu Štika. Štika byl blízkým spolupracovníkem Dvořáka. Jako ekonomický ředitel v dopravním podniku působil v letech 2007 až 2009 a znovu od ledna letošního roku.

Změny v DPP souvisí s magistrátem i kauzami

"Ekonomický ředitel je vždy v dané firmě druhá nejzodpovědnější osoba po generálním řediteli, a tudíž je logické, že došlo k této obměně," řekl novinářům náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). "Pravda je, že jsme o tom jednali a že na tomto místě musíme udělat rychlou změnu a že musíme uvažovat i o nějaké podobě krizového managamentu, než proběhnou výběrová řízení. Nechceme, aby se vývoj v podniku zpomalil," reagoval na odchod ekonomického ředitele pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Změny v dopravním podniku souvisí se změnou koalice na pražské radnice a také s kauzami, které se kolem dopravního podniku v posledních týdnech objevují. Podnik se potýkal například s kauzou ohledně nákupu jízdenek a vyvádění peněz na Britské Panenské ostrovy. Podle Nadačního fondu proti korupci existuje kolem pražského dopravního podniku organizovaná skupina lidí, která z něj vyvádí peníze. Vedení města chce, aby hospodaření podniku prověřil externí audit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…