Sněmovna rozhodne o uvolnění dopravy tkání i o otcovství

16.12.2011 6:25

Sněmovna dnes rozhodne o předloze, která uvolní přepravu lidských tkání a buněk. V závěrečném schvalování je také novela, jež slučuje 14 zdravotních ústavů do dvou celků. Poslanci by mohli rozhodnout i o zvýšení poplatků za komunální odpad a o lhůtě, v níž budou moci muži zpochybnit otcovství.

Sněmovna rozhodne o uvolnění dopravy tkání i o otcovství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Vládní novela zákona o tkáních a buňkách uvádí, že je budou moci přepravovat i firmy, které nejsou zdravotnickým zařízením. Nyní mohou přepravu zajišťovat jen provozovatelé tkáňových zařízení, diagnostických zařízení, odběrových míst nebo držitelé zvláštních povolení.

Chcete popřít otcovství? Možná získáte čas do tří let dítěte

Sloučení zdravotních ústavů do dvou celků v Praze a v Ostravě obsahuje vládní novela o ochraně veřejného zdraví. Hlasovat se bude i o návrzích poslanců opoziční ČSSD, kteří chtějí zachovat vyšší počet ústavů.

Zvýšení poplatků za odpad z nynějších až 500 korun ročně na obyvatele na maximálně 1000 korun navrhli poslanci TOP 09 a Starostů. Předloha také rozšiřuje okruh plátců.

Novela zákona o rodině, která stanoví lhůtu pro popření otcovství, je reakcí na verdikt Ústavního soudu, který zrušil půlroční dobu od narození dítěte. Podle ústavních soudců je příliš krátká. Pavel Staněk (ODS) navrhuje, aby otcové měli právo učinit tento krok do půl roku od chvíle, kdy nabudou podezření, že otci ve skutečnosti nejsou, nejvýše do tří let od narození dítěte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…