Poslanci rozhodnou o podobě zdanění hazardu

17.12.2011 16:38

Poslanci rozhodnou v úterý o podobě zdanění hazardu. Posoudí také další předlohy, které dolní komoře vrátil Senát. Jde například o novelu školského zákona a zákona o využití státních dividend či peněz z privatizace.

Poslanci rozhodnou o podobě zdanění hazardu
Foto: rep
Popisek: Herna - ilustrační foto

Senát schválil minulý týden podle očekávání rozdělení odvodů z hazardu mezi stát a obce, kterým má zůstat také poplatek z hracích automatů. Na podobě předlohy se senátoři dohodli s ministerstvem financí. Poslanci totiž schválili novelu v kontroverzním znění; o části odvodů by rozhodovaly i loterijní firmy. Poplatky z hracích automatů by navíc nebyly vymahatelné.

Senát navrhl odklad na rok 2015

Úprava hazardu je součástí daňové reformy, která má mimo jiné zrušit koncept superhrubé mzdy. Senát navrhl odklad reformy na povolební rok 2015. Ministerstvo chce ale připravit novelu, jež účinnost vrátí na rok 2014.

Novela školského zákona počítá počítá například s tím, že ředitelé škol by měli mít své místo jisté jen na šest let. Neměli by už být jmenováni na dobu neurčitou. Zavedení délky funkčního období se má dotknout i současných dlouholetých ředitelů škol, kteří by podle předlohy mohli skončit už v polovině příštího roku. Tito ředitelé by podle Senátu měli přijít o místo jen tehdy, pokud zřizovatel školy bude chtít najít v konkurzu někoho jiného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …