Jak Nečas hodnotí rok 2011? Odpoví u Moravce

18.12.2011 6:55

Jak premiér Petr Nečas hodnotí rok 2011? A co očekává od roku 2012? Dotáhne jeho vláda do konce vyrovnání státu s církvemi i navzdory tomu, že je již dnes jasné, že v tuto chvíli platný rozpočet pro rok 2012 je nerealistický a bude se muset upravovat v průběhu příštího roku? A především, pošle premiér miliardy do Bruselu? To jsou otázky, na které bude šéf kabinetu odpovídat v Otázkách Václava Moravce České televize.

Jak Nečas hodnotí rok 2011? Odpoví u Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Petr Nečas (ODS) na tiskové konferenci

Premiér Petr Nečas (ODS) bude dnešním hlavním hostem Otázek Václava Moravce České televize. Předseda vlády bude bilancovat rok 2011 a uvažovat nad výhledy do roku 2012. Co Českou republiku v příštím roce čeká?

Napjatý český rozpočet a miliardy pro EU

Už teď je jasné, že nejspíše hned v lednu dojde k úpravám ve státním rozpočtu na příští rok, protože zatím počítá s hospodářským růstem okolo dvou a půl procenta. Ministr financí Miroslav Kalousek však v minulosti prohlásil, že Česko se bude potýkat spíše s mírnou recesí. S tím souvisí také problematika vyrovnání státu a církví. Dotáhne vláda proces dokonce navzdory ekonomickým obtížím?

Na přetřes jistě přijde i otázka, zda Nečasova vláda nakonec Mezinárodnímu měnovému fondu pošle devadesát miliard korun na pomoc eurozóně. Koalice je v této otázce zatím nejednotná a bude zajímavé sledovat, jak celý spor nakonec skončí. Téma vztahů v koalici obecně bude jedním z témat, které se potáhne jako červená nit první částí pořadu. Zásadní roli samozřejmě hraje otázka, jak premiér vidí budoucnost České republiky v EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…