Našel se líný senátor. Zatím nepromluvil, prý se polepší

18.12.2011 11:06

V české společnosti se najdou lidé, kteří tvrdí, že Senát je zbytečný a nebylo by od věci horní komoru zrušit. Podobným názorům poněkud nahrává aktivita či spíše neaktivita některých členů horní parlamentní komory. O četnosti vystoupení na půdě Senátu několika senátorů informuje server idnes.cz.

Našel se líný senátor. Zatím nepromluvil, prý se polepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Senátor Zdeněk Besta (ČSSD) zvolený za Novojičínsko za rok ve funkci nevystoupil k řečnickému pultíku ani jednou a to není vše. Na počátku jedenadvacátého století politik nemá vlastní web, bez něhož se v dnešní době aktivní politici prakticky neobejdou. Sám Besta tvrdí, že není jen senátorem, ale také starostou obce Zbyslavice a starostování mu v uplynulém čase zabralo většinu času.

Maštalíř zvládá být starostou i senátorem

"Mám pro to své důvody. Do pololetí jsem dělal starostu obce Zbyslavice, takže mi na  práci v Senátu nezbývalo tolik času, kolik bych chtěl. Funkce jsem se ale vzdal a od Nového roku chci být v Senátu aktivnější," říká Zdeněk Besta (ČSSD), který je v Senátu členem jednoho výboru a dvou komisí.

Besta přitom není jediný, kdo coby „novopečený vrcholný politik“ zvolený před rokem nemá vlastní internetové stránky. /plně stejně na tom je i Antonín Maštalíř (ČSSD), který však vlastní web už chystá a slibuje jeho spuštění ještě před Vánocemi. V Senátu vystoupil asi dvakrát. Za zmínku stojí, že Maštalíř je zároveň starostou Slezské Ostravy, ale na rozdíl od svého kolegy Besty se funkci složit nechystá. Prý stíhá oboje.

Ostravská politoložka Jiřina Pavlíková se však senátorů ze severu Moravy zastala. Tvrdí, že pokud někdo třeba v Senátu nevystoupí rok na schůzi, nemusí to ještě nic znamenat. „Nejdůležitější část práce politiků se odehrává ve výborech," zdůrazňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…