Lidé se svolávají, aby uctili Havlovu památku

18.12.2011 17:25

Lidé se scházejí nejen v Praze, ale i v českých krajských městech, aby uctili památku Václava Havla. Zapalují svíčky, pokládají květiny a vzpomínají na výjimečného člověka, disidenta a prezidenta.

Lidé se svolávají, aby uctili Havlovu památku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Lidé se svolávají a svolávali přes sociální sítě a sms. Pietní akce k uctění památky bývalého prezidenta Václava Havla probíhají a chystají se na různých místech Prahy a Brna.

Svíčky na Hrad

"Svíčky na Hrad, co víc říct," stojí na pozvánce k události na Facebooku, která lidi svolávala od 16. hodiny na Pražský hrad. Podobně lidé na Facebooku organizují setkání na 18. hodinu u sochy sv. Václava na Václavském náměstí.

V Brně se po 14. hodině sešli lidé u morového sloupu na náměstí Svobody. Černé vlajky visí například na Moravské galerii, na budově divadla Husa na provázku nebo na Ústavním soudu. V ulicích Brna jsou vidět i lidé s připnutou trikolorou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …