Mladý komunista se neudržel: Havlova éra je pro mě politickou syfilidou

19.12.2011 9:03

Mnoho lidí zpráva o nedělním úmrtí exprezidenta Václava Havla hluboce zasáhla. Některé však nechává chladnými. Předseda Svazu mladých komunistů Československa Prostějovsko Martin Peč patří mezi ty, kteří smrt někdejší hlavy státu nepovažují za něco, čemu by bylo nutné věnovat zvláštní pozornost.

Mladý komunista se neudržel: Havlova éra je pro mě politickou syfilidou
Foto: Petr Kupka
Popisek: Předseda Svazu mladých komunistů Československa Prostějovsko Martin Peč

Úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla je pro mnoho lidí na celém světě velkou ztrátou. Někteří však tuto událost nijak významně neprožívají. Pro ParlamentníListy.cz okomentoval Havlův skon předseda Svazu mladých komunistů Československa Prostějovsko Martin Peč. Ten mimo jiné Havla označil za jednoho ze spoluviníků válečných zločinů NATO v Jugoslávii a za spolupodněcovatele válek v Afghánistánu a Iráku či blokády Kuby.

Je třeba řešit důležitější věci, tvrdí Peč

„Lidé se rodí a umírají. Já také jednou umřu. Je to přirozené. Nepřáli jsme Havlovi smrt, přáli jsme mu, aby byl souzen za své zločiny. Jemu vděčíme za vše – od bezdomovců a nezaměstnaných přes propuštění nebezpečných zločinců po devastaci celé naší vlasti. Úmrtí Václava Havla mne nechává naprosto chladným. Je totiž řada aktuálních problémů, které je třeba řešit například v sociální oblasti, a ne to, jestli budeme stavět modly. V první řadě je potřeba řešit problémy deseti milionů obyvatel, a ne jestli Havel dnes zemřel, nebo se dožil sta let,“ uvedl pro ParlamentníListy šestadvacetiletý soudruh.

Na dotaz redakce, co pro něj znamenal Václav Havel, šéf mladých komunistů na Prostějovsku odpověděl: „Václava Havla si vážím pouze jako autora hry Audience, kterou mám osobně rád. Havlova éra je ale pro mě politickou syfilidou. Byl to nikoli druhý Masaryk, ale druhý Hácha, totálně bezcharakterní politik. Byl to sluha USA, Sudetských Němců, sionistické diktatury v Izraeli a NATO. Navíc můj přítel Karel Hoffmann, bývalý šéf odborů, byl jeho osobním politickým vězněm, což svědčí o Havlově demokratičnosti. Řeči o pravdě a lásce v souvislosti s Havlem jsou tím nejsprostším cynismem,“ prohlásil.

Vše k tématu skon Václava Havla

SMKČ Prostějovsko se nehodlá podílet na pietě

A pokračuje: „Odešel spoluviník bombardování Jugoslávie, odešel ten, který přispíval k mínění ohledně začátku války v Afghánistánu a Iráku, kde byly statisíce mrtvých. Odešel ten, který schvaloval genocidu srbského obyvatelstva v Kosovu. Byl to obyčejný zločinec. Nebudeme dělat tryznu tomu, kdo má na rukou krev a v kapse jidášský groš. Havel byl také ten, který sliboval tomuto národu, jak se mu skvěle povede, ale za těch dvacet let to jaksi nevyšlo, očekávatelně. Lhal lidem od začátku do konce. O jeho podílu na rozvratu Československa ani nemluvě. Považuji ho proto hlavně za vlastizrádce.“ dodává redakci Peč s tím, že pro něj byl navíc Havel politicky mrtvý už delší dobu.

Svaz mladých komunistů Prostějovsko se nehodlá nijak podílet na pietě tohoto významného politika, dramatika, esejisty a kritika komunistického režimu. „Rozhodně k jeho kultu osobnosti, který je sám o sobě trapný a je to kýč, přispívat nebudeme. Obdivujeme nacisty popraveného Fučíka, ne Havla na Heydrichově koleni,“ doplnil bez okolků mladý komunista. A vzápětí dodává: „Václav Havel dostával nadstandardní zdravotní péči. Přál bych tomuto národu, aby občané měli stejnou péči jako on a nemuseli umírat v podmínkách, které jsou horší než pro zvířata v nóbl veterinární klinice,“ uzavřel.

Vězeň hlavou státu

Václava Havla komunisté věznili. Po sametové revoluci v roce 1989 se stal československým prezidentem. Od roku 1993 do roku 2003 byl prezidentem České republiky. Byl také dramatik a spisovatel. Zemřel v neděli v 75 letech ve spánku. Na jeho úmrtí spontánně reaguje celý svět. Obyčejní lidé i významní státníci. Pro hodně z nich odešel symbol boje za svobodu a demokracii a ikona novodobých českých dějin.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…