Klaus dnes jmenuje ministryní kultury Hanákovou, nahradí Bessera

20.12.2011 6:25

Prezident Václav Klaus dnes jmenuje poslankyni hnutí STAN Alenu Hanákovou ministryní kultury. V čele úřadu nahradí Hanáková svého stranického kolegu Jiřího Bessera. Jeho demisi přijal Klaus v pátek. Bývalý starosta Berouna rezignoval kvůli kontaktům s podnikatelem Pavlem Hráchem, který byl pravomocně odsouzen za korupci. Ministr neuvedl v majetkovém přiznání, že figuruje v Hráchově společnosti, která koupila byt na Floridě.

Klaus dnes jmenuje ministryní kultury Hanákovou, nahradí Bessera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

 Do čela ministerstva vybralo Hanákovou vedení STAN spolu s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem. Premiér Petr Nečas v neděli potvrdil, že s poslankyní už o jejím jmenování jednal. Na středečním jednání vlády už by nová ministryně měla být u projednávání návrhu zákona o vyrovnání s církvemi.

Třiapadesátiletá Hanáková byla loni v květnu jako bezpartijní na kandidátce TOP 09 zvolena do sněmovny, kde je mimo jiné členkou výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a místopředsedkyní podvýboru pro kulturu. Než vstoupila do vysoké poklitiky, působila jako starostka Vizovic.

reklama

autor: čtk, mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…