Některé akce se v Moravskoslezském kraji ruší, divadla budou hrát

20.12.2011 12:04

Některé zábavné akce se v Moravskoslezském kraji kvůli státnímu smutku ruší, ostravská divadla ale odehrají všechna představení. Havla členové uměleckých souborů uctí minutou ticha a proslovem. Tančit se tak bude Louskáček, zpívat muzikál Noc na Karlštejně či se na prknech odehrají dramatické kusy Hamlet a 1984 George Orwella.

Některé akce se v Moravskoslezském kraji ruší, divadla budou hrát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Středeční program například ruší ostravský hudební klub Garage v Ostravě-Martinově, kde se mělo promítat pět dílů satirického seriálu Česká soda. "Filmový večer rušíme z úcty k osobě Václava Havla," řekl ČTK manažer produkce a programu Tomáš Volovecký.

Ruší se koncerty

Bez kulturních vystoupení bude od středy do pátku i Vánoční městečko v Havířově. "Pro veřejnost se ruší například koncert Wabiho Daňka, kapely Maxim Turbulenc nebo Nou Smouking. Z programu jsou staženy veškeré pořady pro děti. V městečku zůstanou pro veřejnost jen dřevěné stánky, živý zvěřinec, betlém a skleněné dílny," řekla ČTK mluvčí města Eva Wojnarová. Karvinská radnice zrušila veškerý zábavný program vánočního jarmarku. V Karviné i v Havířově navíc v pátek nebudou promítat kina Centrum a Úsvit.

Naopak ostravská divadla mají ve třech dnech státního smutku na programu celkem šest představení a odehrají všechna. Čtyřikrát se bude hrát v sálech Národního divadla moravskoslezského. Dvě představení Noc na Karlštejně a dvakrát Louskáček. "Představení nerušíme. Každé zahájí šéf souboru proslovem a pak památku Václava Havla uctíme minutou ticha," řekla mluvčí divadla Lucie Křížková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …