Havel se tomu našemu smutku pousměje pod vousy, píše Korecký

20.12.2011 14:23

Komentátor časopisu Týden Miroslav Korecký se pozastavuje nad tím, co udělala smrt Václava Havla s českým národem. Zda je nutné pojmenovávat letiště i koupaliště a za každou cenu přehánět.

Havel se tomu našemu smutku pousměje pod vousy, píše Korecký
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

Na podobné situace nikdo není připraven, protože jich moc není. Ikon, jakou byl Havel , příliš mnoho není, a proto není ani mnoho situací, kdy o ně přijdeme. „Odchod formátu Václava Havla tato země ve svobodné éře ještě nezažila. A tak se s ním každý snaží vyrovnat, jak umí,“ píše Korecký.

Zákon? Nesmysl

Pozastavuje se například nad speciálním zákonem, který chce schválit Poslanecká sněmovna. „Zákon, který nezakládá žádnou povinnost? Zákon, který vlastně není možné porušit? Zákon, kterým politici interpretují historii?“ diví se autor.

Výzvy k tomu, aby se lidé při státním smutku vyhnuly okázalostem, připadají Koreckému přehnané. „Snad se náš srdíčkový prezident všem těmto našim pietním krkolomnostem na své cestě kamsi výš jen pousměje pod vousy,“ doufá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…