Hrad večer zavřel Vladislavský sál návštěvníkům před nosem

22.12.2011 9:42

Ostatkům zesnulého prezidenta Václava Havla se ve středu nestihly poklonit desítky lidí. Vchod do Vladislavského sálu se totiž před nimi krátce po desáté hodině večer náhle zavřel. Píše server iHNed.cz.

Hrad večer zavřel Vladislavský sál návštěvníkům před nosem
Foto: Pavel Buchta
Popisek: Smuteční slavnost za Václava Havla ve Vladislavském sále

Před Vladislavským sálem na Pražském hradě pak došlo ke konfliktu mezi návštěvníky a zástupcem správy Hradu. Ten sál uzavřel krátce po desáté hodině večer, i když stále přicházeli další lidé. Někteří do Prahy přicestovali i z více jako stokilometrové vzdálenosti. Sál měl být podle zpráv otevřený až do 23:00.

Organizátor se choval arogantně a byl sprostý

Zástupce hradní správy se odmítl představit a podle svědků se choval arogantně. „Byli na nás sprostí. Neskutečné. Tohle jsem od Pražského hradu nečekala,“ cituje iHNed.cz příspěvek jedné z návštěvnic na sociální síti Twitter.

„Přijeli jsme z Liberce, protože v televizi říkali, že budete mít otevřeno, dokud budou přicházet lidi,“ vyčítala další z čekajících.

Organizátoři ovšem neustoupili a nespokojené lidi posílali, aby si šli stěžovat do Kanceláře prezidenta republiky. „Tam teď ale nikdo není,“ dodal zástupce Hradu podle serveru iHNed.cz.

Rakev s Havlovými ostatky byla přitom v úterý vystavena v centru Pražská křižovatka i po půlnoci kvůli velkému zájmu lidí. Na místo se snažily dostat tisíce lidí.

Ve čtvrtek je poslední možnost, kdy vzdát hold ostatkům Václava Havla

Dne je podle oficiálních informací chodit do Vladislavského sálu do 20:00. Jedná se o poslední možnost, jak vzdát hold Václavu Havlovi.

V pátek ráno vojáci přenesou rakev do katedrály sv. Víta, kde se uskuteční státní pohřeb. Zádušní mše, které se zúčastní desítky zahraničních politiků, začne ve 12 hodin.

Vedle Vladislavského sálu je možné navštěvovat i Rothmayerův sál, kde jsou přístupné kondolenční knihy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…