Zahraniční státníci po Havlově pohřbu už odletěli z Prahy

23.12.2011 18:40

Zahraniční státníci a jejich delegace už po pohřbu exprezidenta Václava Havla odletěli z Česka. Odpolední start vládních speciálů, kterých dorazily dopoledne do Prahy téměř tři desítky, provoz na ruzyňském letišti nijak neovlivnil. Odletěly už všechny delegace kromě dvou, které se na cestu vypraví později večer.

Zahraniční státníci po Havlově pohřbu už odletěli z Prahy
Foto: Martin Kovář
Popisek: Madelaine Albright a Bill Clinton na mši

Krátce po pohřbu z Prahy odletěla americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová se svým manželem, bývalým prezidentem Billem Clintonem. Po nich odstartoval i letoun s francouzskou hlavou státu Nicolasem Sarkozym či německý speciál. Jako jedno z posledních se před 16:30 odlepilo od země letadlo s polskými smutečními hosty.

Delegace ze 42 zemí

Podle seznamu, který zveřejnilo ministerstvo zahraničí, dorazily na poslední rozloučení s prezidentem do Prahy delegace ze 42 zemí. Na smutečním obřadu pak nechyběli ani zástupci NATO, Evropského parlamentu, Evropské komise a Suverénního řádu maltézských rytířů.

Zatímco dopoledne se kvůli přistávání vládních speciálů opozdila asi desítka leteckých linek, odpoledne start delegací neměl na provoz v Ruzyni podle mluvčí letiště žádný vliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…