Výzvu pojmenovat letiště po Havlovi podpořilo už přes 30 000 lidí

23.12.2011 22:16

Výzvu režiséra a producenta Fero Feniče, aby bylo pražské letiště v Ruzyni pojmenováno po zesnulém bývalém prezidentu Václavu Havlovi, podpořilo na internetu již více než 30.000 lidí. Připojila se k ní i řada osobností kulturního a veřejného života.

Výzvu pojmenovat letiště po Havlovi podpořilo už přes 30 000 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koncert na počest Václava Havla v pražské Lucerně

"K tomuto našemu návrhu nemá jeho (Havlova) rodina (manželka a bratr) výhrady," napsal Fenič mimo jiné v tiskové zprávě. Havlův bratr Ivan M. Havel se ženou podle ní text výzvy podpořili i podpisem. Více než tři desítky tisíc signatářů se s apelem obracejí na parlament a kompetentní státní orgány. Uvádějí, že Václav Havel si zaslouží poctu, která nebude jen formálním uznáním, ale konkrétním odrazem jeho boje za svobodu.

Praha návrh podpoří

Pod textem výzvy jsou mimo jiné jména herců Jiřího Bartošky a Jiřího Lábuse, moderátora Marka Ebena, scenáristy Zdeňka Svěráka, režisérů Břetislava Rychlíka, Viktora Polesného, Heleny Třeštíkové a Olgy Sommerové, zpěvaček Marty Kubišové a Hany Hegerové, sportovkyně Věry Čáslavské, sochaře Davida Černého a dirigenta Libora Peška.

Pražský primátor Bohuslav Svoboda již počátkem tohoto týdne uvedl, že rada města by návrh, aby se po zesnulém prezidentovi jmenovalo ruzyňské letiště, určitě podpořila. Rozhodnout ale nemůže město, letiště totiž patří státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…