Bezdomovci prý potřebují práci, ne polévku od primátora

26.12.2011 13:22

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) rozdával na Štědrý den bezdomovcům polévku. Tento počin se na levicovém serveru Britské listy dočkal spíše kritiky – je nutné řešit spíše dlouhodobou situaci těchto lidí.

Bezdomovci prý potřebují práci, ne polévku od primátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Bohuslav Svoboda

„Je-li dnes podle stejného zdroje jen v Praze na čtyři tisíce lidí bez domova, bude to podle odhadu obsaženého ve studii za příští dva roky o více než polovinu více. To už se rovná počtu obyvatel menšího českého městečka. Celkový počet bezdomovců v zemi však bude bezpochyby mnohem větší,“ připomíná autor.

Bydlení v domech bez lidí

Důležitá jsou také venkovská místa, kde nebydlí nikdo a jsou tam domy bez lidí, kde by mohli bydlet ti, kteří domov nemají. Ale musela by být v okolí práce. A tuto situaci podle serveru stát neřeší.

„Je snad problém dát lidem bez domova možnost bydlet v domovech bez lidí? Domy, jichž se dědicové často sami snaží marně zbavit, za relativně nízké ceny vykoupit a dát chudákům novou šanci nejen žít v alespoň trochu snesitelných podmínkách, ale i vytvořit nové, relativně soběstačné komunity, v nichž budou vedle drobných zemědělců žít i řemeslníci, živnostníci,“ stojí v článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …