Hašek chce forenzní audit na ŘSD

26.12.2011 14:57

Neprodlené zahájení forenzního auditu na Ředitelství silnic a dálnic požaduje předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Ten vyzval vládu Petra Nečase (ODS) a hlavně ministra dopravy Pavla Dobeše (VV), aby audit neprodleně zahájili.

Hašek chce forenzní audit na ŘSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

„Podobně jako požaduji dlouhodobě audit ve státním podniku Lesy ČR, tak by měl být proveden i v ŘSD,“ řekl Hašek deníku Právo, který o věci informuje. Dodal, že vzhledem k policejnímu vyšetřování je pravděpodobné, že v ŘSD docházelo k nehospodárnému jednání. „A vyhazování peněz daňových poplatníků z okna.“

Audit by znamenal hospodárnost

Hašek věří, že pokud stát provede audit, mohl by změnami v systému řízení a transparentním hospodařením podobným situacím do budoucna předejít. Místopředseda sociální demokracie je přesvědčen, že ministr Dobeš by měl nařídit audit v ŘSD hned na začátku roku 2012.

„Jsem si jistý, že takový krok by znamenal hospodárnější stavby dopravní infrastruktury, zejména silnic,“ řekl Hašek s tím, že úspory by znamenaly možnost výstavby chybějící infrastruktury v regionech a odblokovaly by se tak i problémy s čerpáním fondů EU. „Našlo by se tak v rezortu ministerstva dopravy i dostatečné množství finančních prostředků na dodržení memoranda o financování regionální železniční dopravy, kde se vláda stále zdráhá dát krajům dohodnuté prostředky na regionální vlakové spoje,“ upozornil Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …