Pracuje i 29 hodin v kuse. Na Silvestra dostal lahví od šampusu přes hlavu

31.12.2011 20:56

PŘÍBĚH Nazvučil celou ČEZ arénu, chystá se na šňůru s Arakainem a na Valašsku dostal šampaňským po hlavě. Řeč je o sympatickém mladíkovi ze Vsetína, který se postupně prosazuje mezi zvukařskou elitu. Třiatřicetiletý Petr Bazel na den, kdy zvučil před pár lety silvestrovské oslavy ve Vsetíně, rád nevzpomíná. „Opilý mladík nám sebral mikrofon a nechtěl ho vrátit. Hájil jsem svůj majetek a upozornil jsem ho, že mikrofon je můj. Rozčílil se a při odchodu z akce mě praštil lahví od šampaňského přes hlavu,“ popisuje Bazel pro ParlamentníListy.cz.

Pracuje i 29 hodin v kuse. Na Silvestra dostal lahví od šampusu přes hlavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silvestrovské veselí

Agresor zasadil ránu nejen zvukaři, ale trefil i jeho kamaráda. „Největší náš problém je, že jsme zbytečně hodní. Pokud bychom byli agresivnější, tak bychom toho opilce zmastili. Nás bylo tehdy sedm a on sám. A nakonec jsme to odskákali my, vlastně hlavně já,“ podotkl s nadsázkou Bazel.


Ze silvestrovské zábavy ve Vsetíně odcházel se sedmnácti stehy na hlavě. Dva týdny byl na pracovní neschopnosti a jizva po útoku je stále vidět. Napadení agresorem řešil soud. „Dostal veřejně prospěšné práce a měl mi zaplatit pokutu. Vůbec se ale neozývá. Možná to začnu řešit nějakým občanskoprávním sporem. Může si být jistý, že až to bude nejmíň čekat, tak mu to vrátím. Promlčecí lhůta je deset let,“ slibuje Bazel.  

Další příběhy ZDE

Hodil by se kurz sebeobrany, ochranka je nanic

I přes nepříjemný incident, bude Bazel zvučit ve Vsetíně i letošní silvestrovské oslavy. Je mu jasné, že střetům s opilci se při jeho práci vyhnout nedá. „Pohybujeme se na typech akcí, kde se může podávat i alkohol. Ten vyvolává různé reakce a různé chování. Spíš jsem přemýšlel o tom, že bych se naučil základům sebeobrany. Ještě jsem se k tomu ale neodhodlal,“ podotkl Bazel.

Požadovat na akcích ochranku je podle něj zbytečné, agresoři totiž útočí většinou až ve chvíli, kdy zvukaři balí své nádobíčko. „Nepotřebuji ochranku při samotné produkci. Nemám strach z toho, že by mě někdo napadl. Nejhorší jsou konce akcí, v té době se schází ti největší grázlové,“ vysvětlil Bazel.

Když se něco pokazí, pomůže jen Bůh

Začátkem prosince zvučil kluk z Valašska ČEZ arénu v Ostravě, jen o zvuk se tu staralo osmnáct lidí. „V pátek v deset hodin večer jsme přijeli na místo. Z akce jsme odjížděli ve tři ráno v neděli. Dali jsme si takových devětadvacet hodin práce nonstop,“ popsal Bazel pro ParlamentníListy.cz. Vše vyšlo, navíc může mít dobrý pocit z toho, že práci kterou běžně dělají jen největší firmy, svěřili právě jemu. „To musí klapnout. Pokud se něco pokazí, pak už zasahuje jen vůle Boží,“ upozornil se smíchem. Za sebou má zvučení koncertů Janka Ledeckého, kapely Kryštof, Anny K nebo Václava Neckáře.

Volný Silvestr jsem od sedmnácti neměl

Zvukař si uvědomuje, že 31. prosinec je den, kdy chtějí lidé slavit. Na akci do rodného Vsetína proto bere jen jednoho pomocníka. „Show nazvučíme ve dvojku. Člověku, který se mnou pracuje dobře zaplatím, ať z toho něco má. Vždyť mu seberu možnost se bavit,“ říká Bazel. Sám už si nepamatuje, že by si někdy užil Silvestr jako většina lidí. Od sedmnácti let je v tento den zaměstnaný právě při zvučení akcí pro lidi.

„Jsem alespoň mezi lidmi a beru to jako koníčka. Všichni mi můžou závidět, protože si vlastně celý život hraju,“ uzavřel zvukař.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Čunková

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …