Příslušník BIS obviněný ze zpronevěry se zastřelil

01.01.2012 18:14

Příslušník Bezpečnostní informační služby (BIS), který spolu s několika kolegy čelil obvinění ze zpronevěry peněz, během vánočních svátků spáchal sebevraždu. Skupina obviněných byla na podzim postavena mimo službu. Muž v úřadu dlouhá léta působil jako specialista na sledování osob.

Příslušník BIS obviněný ze zpronevěry se zastřelil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Mluvčí BIS Jan Šubert tuto zprávu potvrdil serveru Aktuálně.cz. Odmítl však upřesnit, o koho šlo. Uvedl pouze, že muž v době činu nebyl příslušníkem tajné služby, neboť odešel do civilu záhy poté, co se na podzim rozjelo vyšetřování.

Muž měl po ukončení úvazku u BIS problémy sehnat další práci. Obvinění ze zpronevěry jej navíc připravilo o výsluhy.

Poněkud drahé pohonné hmoty

Finanční machinace úřadu začala policie vyšetřovat kvůli podezření, že někteří jeho pracovníci podvádějí při účtování z pohonné hmoty ze služebních aut. Jednalo se přitom výhradně o příslušníky odboru na sledování osob, mezi něž patřil i mrtvý muž.

Tito lidé mají od BIS určený limit na pohonné látky do aut, která při své práci využívají. Aféra vypukla poté, co se přišlo na to, že nikdo nekontroluje faktickou spotřebu aut. Někteří řidiči si od úřadu “na spotřebu“ vzali o tisíce korun víc, než skutečně potřebovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…