Pracovat, nepanikařit a nestrašit. To radí politikům MfD

02.01.2012 12:22

Šéfredaktor MF DNES Robert Čásenský analyzuje ve svém komentáři, zda je možné, aby se ve druhém poločase volebního období zlepšila vláda Petra Nečase i levicová opozice. Radí politikům to, co sice všichni vědí, nikdo se toho ale nedrží.

Pracovat, nepanikařit a nestrašit. To radí politikům MfD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus u řečnického pultu ve sněmovně

Zbytečně neřečnit, začít pracovat, neškodit a nezapomínat na dobré mravy, tak by se daly shrnout Čásenského rady. Zázračný obrat, jaký by mohl nastat, přirovnává k fotbalovému utkání, kdy mizerně hrající tým po půli otočí zápas.

Opozice nepředvedla nic

„Ve vládní sestavě se obměnilo už šest hráčů a z toho hned čtyři dostali červenou za špatné chování,“ popisuje autor. Nezapomíná ale ani na soupeře. „Opozice pak za celý uplynulý rok, snad s výjimkou několikadenní parlamentní obstrukce, nepředvedla nic, co by si bylo možné pamatovat,“ myslí si.

Pokud by tedy politici začali opravdu pracovat, přestali panikařit a strašit občany, nemíchat se tam, kde je nikdo nepotřebuje a chovali se slušně, mohl by se stát zázrak. Čásenský proto přeje politikům do nového roku, abychom na konci jejich utkání mohli říct: „Bravo, dámy a pánové, nebyl to s vámi promarněný čas.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …