Klaus s Nečasem v Lánech. Měli zvěřinové hody, na dary už nezbylo

02.01.2012 19:19

Premiér Petr Nečas s manželkou Radkou se v pondělí na zámku v Lánech sešli na novoročním obědě s prezidentským párem. Zatímco Nečas s prezidentem Václavem Klausem hovořili o vyhlídkách české ekonomiky a vlády v novém roce, jejich manželky řešily podle svých slov rodinná a sociální témata.

Klaus s Nečasem v Lánech. Měli zvěřinové hody, na dary už nezbylo
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Premiér Petr Nečas spolu s prezidentem Václavem Klausem

Lánské novoroční menu tradičně nabízelo zvěřinu, Nečasovi ale oproti loňskému roku mohli místní specialitu ochutnat s jinou přílohou. "Obměnili jsme menu, byl sice jelen, ale s bramborovým knedlíkem a se špenátem," poznamenala po setkání Livia Klausová. Ještě před hlavním chodem se servírovala zvěřinová paštika, lánské pečivo a bramborová polévka. Ke kávě měli Klausovi a Nečasovi tvarohový dort. Popíjeli moravská vína - Pálavu a Merlot.

Prezident: Nad některými zákony vzdychám. Premiér: Vím, že trpíte

Na výměnu darů ale oproti minulým letům nedošlo. "Dary jsme v rámci úsporných opatření letos škrtli," komentoval to Klaus. Prezident Nečasovu vládu na závěr vystoupení před novináři pochválil s tím, že s ní "v hrubých obrysech" souzní. "Nicméně panu premiérovi jsem říkal, že vzdychám, když podepisuji některé zákony," poznamenal. Nečas odpověděl, že sám někdy vzdychá a trpí, když hlasuje ve vládě. "Pan premiér navíc řekl, že on ví, že přitom trpím," dodal Klaus.

"Udělaly jsme si s paní Livií malé posezení, popovídaly jsme o tom, jaké jsme prožily Vánoce, povídaly jsme o svých dětech, o vnoučatech," popsala setkání Nečasova manželka Radka. Klausová ale dodala, že hovořily také o vážných tématech - sociální politice a dětských domovech.

Nečasovi novoroční oběd v Lánech absolvovali už podruhé. Podobným výkonem se přitom v posledních letech mnoho politiků pochlubit nemůže. Úřednický premiér Jan Fischer se do Lán po Novém roce podíval jen jednou a jeho předchůdce Mirek Topolánek tam kvůli neurovnaným rodinným poměrům jezdil sám, pouze první návštěvu absolvoval s manželkou.

První dáma zvolila pro novoroční setkání červené úpletové šaty s šálovým límcem a zlatou broží. Nečasová svého manžela doprovodila v černých koktejlkách s dlouhým rukávem, výstřih do "V" zdobil přívěšek s perlou. Prezident ji přivítal s kyticí z bílých karafiátů, žlutých orchidejí a alstromerií. Klausová dostala růžové růže a orchideje orámované nevěstiným závojem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…