Exministr Slamečka bydlí i s přítelem u Dalíka, píše bulvár

03.01.2012 7:20

Exministr dopravy a současný předseda představenstva ČD Cargo Gustav Slamečka se přestěhoval do stejné luxusní vily, kde bydlí "prodloužená ruka expremiéra Mirka Topolánka" Marek Dalík.

Exministr Slamečka bydlí i s přítelem u Dalíka, píše bulvár
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Slamečka se do přepychové vily na pražských Hradčanech přestěhoval i se svým přítelem, bývalým šéfem Úřadu vlády Janem Novákem. Novák je údajně Dalíkův dobrý známý a teď tedy společně sdílejí stejnou adresu.

"Má rozlohu (byt - pozn. redakce) 149 metrů čtverečních a součástí koupě je i podíl na společných prostorách a pozemku," komentoval pro deník Blesk své nové bydliště Slamečka. Byt je třípokojový, má zvlášť kuchyň, předsíň a dvě koupelny. Dalším příslušenstvím bytu je sklep, komora a terasa o výměře 15 metrů.

"Celkem jsem za nemovitost zaplatil dvanáct milionů korun. Pět milionů bylo z prodeje předchozího bytu, další tři miliony jsem doplnil ze svých úspor. Zbývající čtyři miliony byla hypotéka," vyjmenoval konkrétně státní zaměstnanec Slamečka. Byl konkrétní vzhledem k tomu, že zastává zásadu, že "každý občan má mít možnost ověřit si, zda se dotyčný pracovník neobohacuje na úkor státu".

Zatímco Slamečka je konkrétní, Dalík své peněžní toky nikdy přesněji nevysvětloval. Čelí přitom nařčení, že si při dojednávání nákupu obrněných transportérů Pandur řekl o úplatek "třikrát šest milionů eur", v praxi tedy 480 milionů korun. Na svůj luxusní mezonetový byt o výměře 280 metrů čtverečních za 26 milionů korun by v případě, že by bylo tvrzení pravdivé, měl a ještě by mu štědrá částka zbyla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…