Rozhlas: Billboardy dál ohrožují řidiče. ŘSD odstranilo jen zlomek

03.01.2012 12:28

Český rozhlas upozornil na to, že billboardy kolem českých silnic a dálnic zřejmě nezmizí tak rychle, jak ŘSD slibovalo před více než rokem. Tehdy totiž oznámilo, že stáhne 435 billboardů nesplňující technické normy a majitelům ploch vypoví smlouvu. Počet reálně odstraněných ale dosahuje jen několika desítek kusů.

Rozhlas: Billboardy dál ohrožují řidiče. ŘSD odstranilo jen zlomek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Celkem podle rozhlasu mělo zmizet téměř tisíc billboardů. René Poruba, který je od září pověřený řízením ŘSD, neuměl počet pokácených billboardů specifikovat s tím, že aktuálně řeší významnější kauzy.

„Já se domnívám, že jsme ukázali, že jsme stihli už dost za těch pár měsíců, co jsem pověřený řízením. Pokud se to týká billboardů, tak slibuji, že toto v krátkém období se budu snažit napravit,“ vysvětlil Poruba.

„Podle našich informací ale nebyl odstraněn jeden jediný billboard,“ upozornil ale Vojtěch Razima ze společnosti Acta non verba. Ta proti billboardům dlouhodobě bojuje.

„Já dost dobře nedokážu k tomu sestavit komentář ze slušných slov,“ dodal Razima.

Musí to prý řešit ministerstvo

Jenže prozatímní šéf ŘSD Poruba ale vysvětlil, že celou situaci zavinil ředitel Alfréd Brunclík, který smlouvy s reklamními společnostmi před svých odchodem narychlo v únoru roku 2010 prodloužil až do roku 2016.

„Samozřejmě ministerstvo pracuje, a to je otázka spíše na ministerstvo dopravy, které pracuje na nové legislativě. Doufáme, že to odstranění billboardů bude možné mnohem dříve. Optimální stav pro ministerstvo dopravy je odstranění v příštím roce,“ dodal Poruba.

Rozhlas navíc upozornil, že se otázce billboardů bude věnovat pořad ČRo Motožurnál po 13. hodině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …