Poprask kolem Okamury. Poobědvá s ním šéf senátorů ČSSD

06.01.2012 9:28

Podnikatel Tomio Okamura je jedním z mužů, jejichž jméno bývá zmiňováno v souvislosti s připravovanou přímou volbou hlavy státu. Sám Okamura prohlásil, že by se nejprve pokusil proniknout např. do Senátu a pak se uvidí. O tom, že zájem o Okamuru roste, svědčí i fakt, že s ním poobědvá šéf senátorského klubu ČSSD.

Poprask kolem Okamury. Poobědvá s ním šéf senátorů ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Senátoři budou přímou volbu prezidenta projednávat osmého února. Stanovisko horní komory je to poslední, co fakticky brání tomu, aby si občané mohli svého příštího prezidenta vybrat sami. Přímá volba nebude levná a zaplatí ji všihni Daňoví poplatníci, ale lid si to žádá, takže i šéf nejsilnějšího senátorského klubu Petr Vícha (ČSSD) předpokládá, že horní komorou návrh projde.

Pseudoankety prý senátorům nepomáhají

Média v posledních týdnech spekulují o tom, kdo všechno by se o prezidentský post mohl ucházet. Jedním z možných adeptů je známý český podnikatel Tomio Okamura, který se včera důrazně ohradil proti výroku premiéra Nečase. Ten totiž prohlásil, že zrod figurek, jako je Okamura bylo možné v souvislosti s přímou volbou hlavy státu očekávat.

O anketách na téma přímé volby hlavy státu, kde se se začasté objevuje téma Okamury se nepříliš lichotivě vyjadřoval i šéf senátorského klubu ČSSD Petr Vícha. „Význam těchto pseudoanket samozřejmě nepomáhá vážné diskusi mezi senátory, prohlásil Vícha.

SLEDUJEME téma: Přímá volba prezidenta

Zároveň ale Vícha zdůrazňuje, že jeho poznámka v žádném případě nebyla míněna jako útok vůči panu Okamurovi. Aby ukázal, že proti tomuto známému českému podnikateli nic nemá, prozradil, že spolu příští týden zajdou na oběd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…