Tymošenko podnikal legálně. Jde o politiku, říká ukrajinský novinář

06.01.2012 19:19

Hostem pořadu Interview ČT24 byl Anatolij Krat, šéfredaktor deníku Ukrajinská gazeta. Vyjadřoval se k azylu, který dnes v České republice získal podnikatel Oleksandr Tymošenko.

Tymošenko podnikal legálně. Jde o politiku, říká ukrajinský novinář
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

„Já si myslím, že to je přirozené a logické, že se obrátil na zemi, kterou alespoň částečně zná a kde má majetkový podíl,“ uvedl novinář s tím, že na Ukrajině podnikateli hrozí nebezpečí.

Jde o politický motiv. Ví to Evropa i Česko

„Protože bylo obnoveno stíhání jeho ženy (bývalé premiérky Julije Tymošenkové) z devadesátých let, musel emigrovat kvůli této reálné hrozbě,“ řekl Krat. „Celá věc spočívá v tom, že na Ukrajině je ekonomika zásadně spojena s politikou. Proto nelze tvrdit, že podnikatel Tymošenko nemá k politice žádný vztah,“ dodal.

Tymošenka hájí hlavně v otázce čistoty jeho podnikání. „Tymošenkovi působili v rámci zákona. Měli veškerá povolení, která vydával stát,“ myslí si. „Všechno je politicky motivované. To si myslí Evropa i Česká republika,“ zdůraznil Krat. „Hodnoty, pro které Ukrajinci mrzli na náměstích při Oranžové revoluci, jsou pryč,“ říká šéfredaktor.

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…