V Tanvaldu se připravuje pohřeb zastřeleného Roma. DSSS nic nechystá

06.01.2012 20:12

Město Tanvald se připravuje na sobotní pohřeb dvaadvacetiletého Ladislava Tatara a následný pochod k místu, kde byl zastřelen. Pietu budou hlídat desítky policistů. Větší počet extremistů se neočekává.

V Tanvaldu se připravuje pohřeb zastřeleného Roma. DSSS nic nechystá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chodba v domě Romů

"Přítomnost organizovaných pravicových radikálů nečekáme," uvedl pro server iDNES.cz starosta Tanvaldu Petr Polák. Dodal ovšem, že nelze vyloučit, že do města nedorazí na vlastní pěst lidi, kteří budou chtít průběh piety narušit.

DSSS se na místo nechystá

Předseda severočeské Dělnické strany sociální spravedlnosti Petr Kotáb uvedl, že jeho organizace se do Tanvaldu nechystá. "Vím, že se tam bude konat pohřeb, ale nepojedeme tam. Jestli si nás tam v budoucnu někdo pozve, tak rádi přijedeme," řekl Kotáb.

Podle starosty Poláka radnice úzce spolupracuje s policií, zavedla ve městě společné hlídky policistů a strážníků. "Policie aktivity radikálů monitoruje, ale zatím nemáme žádné indicie o tom, že by se do Tanvaldu hromadně chystali," uvedla mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…