Někteří lidé kvůli sociální reformě nemají peníze

06.01.2012 23:10

Lidé, kteří pobírají v Libereckém kraji dávky v hmotné nouzi. Vyskytly se problémy s tím, že jim začal dávky vyplácet úřad práce, který to dělá jednou měsíčně. Oni však peníze dříve dostávali každý týden.

Někteří lidé kvůli sociální reformě nemají peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

„Mám tady dobré sousedy, tak mi vždycky něco přinesou,“ říká do telefonu Lence Zimmermannové z liberecké asistenční služby Esy Handycap Help šestapadesátiletý vozíčkář pan Karel, který bydlí v sociálním bytě v Zeleném údolí. Informuje o tom Český rozhlas.

Má nárok na okamžitou pomoc

„Má odpracováno 21 a půl roku a chybí mu tak 4,5 roku do dopracovaných let na důchod. To znamená, že má existenční minimum 3 126 korun měsíčně. Z toho musí vyžít. Každé pondělí si jde pro ty prostředky a za to musí nakoupit hygienu a stravu,“ přiblížila Zimmermannová.

Jídlo panu Karlovi nosí sousedé. Podle ředitelky Úřadu práce v Liberci Hany Polmové by ale pan Karel mohl mít nárok na okamžitou pomoc od státu. „Pokud se jedná o lidi, kteří skutečně nemají peníze, tak existuje mimořádná okamžitá pomoc. Je to částka, kterou můžeme vyplatit hned v hotovosti,“ uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …